Фестиваль “Тернопільська Брама”. Містяни активно готуються до відкриття сезону вуличної їжі та розваг. А цього разу здивують гостей свята новими рекордами: з колоди дерева виготовлять найдовший в Україні гостинний стіл, а також варитимуть закарпатську страву – бограч.
1 тонну закарпатського бограчу приготують на фестивалі “Тернопільська брама”. 11 травня на центральній площі міста м’ясну страву безкоштовно роздаватимуть тернополянам. В той же день розпочнуть майструвати і найдовший гостинний стіл. Таким чином в Тернополі хочуть встановити одразу два рекорди.
“Готувати бограч почнуть зранку, а для розпилки стола приїде американська техніка. Це тільки з одного дерева. Його розпиляють на 4 частини. З частин зроблять лавки та стільниці”, пояснює член “Гільдії рестораторів Тернополя” Олег Макогін. Фестиваль стартував 9 травня.
Тож гостей вже почали частувати. Долучили і членів з “Гільдії рестораторів Тернопільщини”.
Готують для тернополян кухарі різних закладів харчування, підприємці і ті, хто має чим здивувати містян. Тарас Лещин каже, до фестивалю підготувався добре. Вже почав готувати свою фірмову страву – реберця. Не лише смачними стравами дивуватимуть гостей. В програмі заходу й гучні розваги. Відтак на площі гратимуть діджеї, виступатимуть відомі гурти.
Проведуть “українську дискотеку” та конкурси, зокрема “пивні війни”. Містяни розповідають уже з нетерпінням очікують на фестиваль “Тернопільська Брама”.
Триватиме він до 12 травня на Театральному майдані міста. Організатори наголошують, що фестиваль локальної їжі та культури “Тернопільська Брама” – це концерти, розваги та нові рекорди. Тож варто бути присутніми на такому дійстві.
Тетяна Муран, Тарас Троян, Володимир Сосна, Т1 Новини.
Залишити відповідь