Файне місто

Лаборанти ринку в Тернополі розповіли, чи можна їсти ранні овочі

1Вміст нітратів в ранній овочах, які продають на Тернопільському ринку, в межах норми. Про це розповідає Наталя Остапів з державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

«На сьогоднішній день ситуація стабільна, перевищення по вмісту нітратів ми не реєструємо. Перевищень ще поки немає, все йде в межах норми».

Вона розповідає, що овочі закритого типу вирощування значно небезпечніші, ніж відкритого. Норма вмісту нітратів для помідорів відкритого ґрунту – до 100 міліграм на кілограм, а для закритого – 400. Каже, вони допустимі, але споживати весняні овочі у великих кількостях не рекомендує.

«Я б не радила споживати ні дітям, ні людям похилого віку ранні овочі у великій кількості, посмакувати можна, але не більше», – ділиться експерт.

Дітям допускається вживати овочі, вміст нітратів у яких на перевищує 50міліграм.

Найнебезпечнішими ранніми овочами є зелень та редиска. Допустима концентрація нітратів з зелені – 3000 міліграм на кілограм, а у редиски – 2400. Тому їх потрібно вживати у невеликих кількостях, раз у день.

5 1 2 3

Юлія ШВЕЦЬ









Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Пошук

МИ У FACEBOOK