Великодній кошик подорожчав на 25% в порівнянні із 2017 роком.
Про це на сторінці у Facebook повідомляє директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає AgroPolit.com.
Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж зробили наступний підбір продуктів до Великоднього кошику: 1 кг випеченої паски, 7 яєць, 600 г свинячої буженини, 400 г сала, 200 г м’якого сиру, 200 г вершкового масла, 1 кг солі, 250 г хрону, одну пляшку Кагору 0,7 л.
Спеціалісти Асоціації порівняли, як за рік змінилася вартість Великоднього кошику в Україні та місті Києві.
У 2017 році в середньому в Україні 1 кг домашньої паски коштував 50 грн, 7 яєць – 10 грн, 600 г свинячої буженини – 47 грн, 400 г сала – 16 грн, 200 г м’якого сиру – 18 грн, 200 г вершкового масла – 28 грн, 1 кг солі – 5,6 грн, 250 г хрону – 8,1 грн, пляшка Кагору 0,7 л – 77 грн. Тобто, Великодній кошик 2017 року нам обійшовся в 259,7 грн.
Для порівняння, у місті Києві він коштував у 2017 році майже на 30 грн дорожче – 288,7 грн.
У 2018 році 1 кг домашньої паски буде коштувати 60 грн, тобто на 20% дорожче, ніж минулого року; 7 яєць – 19 грн, що на 90% більше; 600 г свинячої буженини – 65 грн, тобто, вона подорожчала на 38%; 400 г сала – 29 грн, тобто, ціна зросла на 81%; 200 г м’якого сиру – 18 грн, ціна майже не змінилась; 200 г вершкового масла – 36 грн, що на 29% вище, ніж 2017-го; 1 кг солі – 5,9 грн, що всього на 5% більше, ніж роком раніше; 250 г хрону – 8,9 грн, тобто на 10% дорожче; одна пляшка Кагору 0,7 л – 85 грн, що також на 10% більше, ніж раніше. Тобто, Великодній кошик 2018 року нам обійдеться в 326,8 грн.
Для порівняння, у місті Києві він коштуватиме у 2018 році на 32 грн дорожче – 358,8 грн.
Залишити відповідь