Тернопіль

Традиційні страви Тернопільщини – кулеша та мачанка (інфорграфіка)

belarusian_machanka_with_yeast_crepesОдне з столичних інформаційних агентств підготувало Гастрономічну карту України, згідно якої Тернопільська область славиться своїми кулешою та мачанкою.

Україна має унікальну та різнобарвну кухню – в залежності від традицій та географії.

За версією Укрінформ, коронними стравами Тернопільщини є кулеша та мачанка.

Кулеша – це традиційна українська каша з вареного на окропі кукурудзяного борошна. Мачанка – густий суп з м’ясом, засмажкою з борошна, цибулі та меленого солодкого перцю.

Сусідні Львівська область славляться галицьким сирником та струдлями, Хмельницька – мясними рулетами та ковбасою, Рівненська – картопляниками, Буковина – мамалигою та бринзою.

762043_1578964



Loading...







Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Пошук

МИ У FACEBOOK