На Тернопільщині в Кременці зварили традиційний для цього регіону борщ. Страву готували не де-небудь, а в краєзнавчому музеї. Про цю подію пише Терен.
Співробітники музею варили автентичний борщ з вишнями. Страва по-кременецки готував директор музею Андрій Левчук. Про пояснив, що секрет першого в засмажки, в якій повинні бути цибулю, смалець і борошно. Для того, щоб отримати наваристий бульйон, його варять на домашньому півні і свинячих ребрах. Вишня ж додається для кислуватого присмаку в самому кінці приготування.
Варто відзначити, що Україна багата своїми рецептами і дуже смачними першими стравами. Різновидів одного борщу існує кілька. Більшість господинь в нашій країні готує борщ з буряком, і він виходить алло-червоним, але є ще і білий борщ по-гуцульськи. Це блюдо готується з білої буряків, цибулі, копчених ребер і сметани.
Ще одним обожнюваним серед українців стравою є банош. Це також різновид борщу або супу. Його готують на м’ясі, додаючи туди борошно, сметану та інші інгредієнти. Від цього блюдо виходить дуже ароматним і наваристим.
Залишити відповідь