Тернопіль

50 людей щодня харчуються у «Благодійній їдальні» тернопільського «Карітасу»

За словами працівників благодійного фонду, цей проєкт діє уже 20 років і щороку з’являється більше людей, які ним користуються.

65431287f4d371fd1ffef454bb1f0b57Підопічні благодійної їдальні – це люди з інвалідністю, малозабезпечені, безпритульні, люди ,які не можуть собі дозволити достойне харчування самостійно.

«Благодійна їдальня» з роками не втрачає своєї актуальності, особливо тепер, у зв’язку з поширенням пандемією COVID 19 вразливі верстви населення опинились ще в більшій скруті. Люди, які потребують допомоги, приходять на обід до Карітасу двічі на тиждень, щовівторка та щочетверга. На початку карантину на обіди збирались 20 людей, тепер же, більше 50 осіб.

Забезпечення їдальні відбувається завдяки, небайдужим людям, парафіяльним спільнотам та організаціям. Також, деякі добродії надають безпосередньо продукти для обідів,це консервації, закрутки та сезонні продукти.

Нещодавно, Карітас Тернопіль отримав грантову підтримку у конкурсі міні-ґрантів “Soup Kitchen – Благодійна кухня 2020” за підтримки Львівської освітньої фундації. В рамках якого було придбано обладнання доя благодійної кухні (холодильник, кухоний комбайн) та продукти харчування.

«Дякуємо Львівська освітня фундація за підтримку проекту Благодійна їдальня», – розповідають працівники «Карітасу».



Loading...







Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Пошук

МИ У FACEBOOK