Мандарини уже давно є і на ринках і на полицях супермаркетів. Ось тільки, як з’ясувалося, із цим зимовим улюбленцем потрібно бути трішки обережним.
Перш ніж вживати мандарини, їх обов’язково потрібно помити. Усе через те, що на шкірці можуть бути личинки середземноморських мух. І вони можуть навіть призвести до отруєння.
Крім того, для того щоб мандарини краще зберігалися, їх покривають етиленом, а це токсин, який дуже школить печінці. Якщо ж мандарин виблискує як діамант, значить його обробили фунгіцидами – спеціальними речовинами проти цвілі. Тут уже страждають нирки.
Якщо ви взяли в руки мандарин і на ньому залишилися вм’ятини від пальців – його заморожували. І краще такий фрукт не купувати. Так само як і мандарини із зеленими плямами. Вони свідчать про те, що дерево з якого плід зірвали, хворе.
Залишити відповідь