Майбутні кухарі, офіціанти і бармени ліпили вареники для бійців АТО. Діти навчаються на першому курсі Тернопільського профучилища №10. Більше двадцяти студентів у спецформі вправлялися у приміщенні їдальні.
«Таку акцію ми проводимо не вперше. На протязі всього часу, відколи триває АТО, волонтери звертаються до нас. Цього разу ліплення вареників вийшло якось спонтанно! Маємо першокурсників у групі №14 – хороші діти. Зібрала їх для виготовлення вареників майстер Галина Брикайло. Студенти відгукнулися та з азартом взялися за ліплення!», – поділилася організатор акції Іннеса.
Зліплені вареники студенти відварили і залили смальцем у 15 великих лотків, в кожному з них – 5 літрів.
«Заливаємо вареники смальцем, щоб краще доставити до бійців. Вони їх витягуватимуть з лотка, кидатимуть на сковорідочку і їстимуть гарячими. Ліпити вареники будемо і надалі, нам запропонували співпрацю з «Бункером С», – розповіла організаторка.
У професійному училищі для бійців у зоні АТО уже готували борщові заправки, корейську моркву, хрін з буряком та різдвяно-патріотичне печиво.
Соломія Кручова
Вперше чую про таку одиницю вимірювання вареників – літр! Тоді вже барель, чи що!
Класно, молодці і діти, і організаторка! Дай Бог їм здоров’я і наснаги та мирного неба.