Людський організм завжди потребує вітамінів та корисних речовин. Взимку потреба у них особливо загострюється, адже виникають авітамінози та «полює» грип. Тому, продукти, які містять вітамін С є доволі популярними.
Відомо, що вітамін С відіграє важливу роль для організму, адже є нещадним до інфекцій, захисником природної краси, хорошим антиоксидантом, має протизапальну та протиалергічну дію, нормалізує психіку, позитивно впливає на підшлункову і щитовидну залози, нормалізує обмін речовин, травлення, допомагає крові згортатися та забезпечує відмінний імунітет.
Збільшення захворювань взимку пов’язане зі зменшенням надходження вітаміну С в організм. Аскорбінова кислота здатна пригнічувати розмноження вірусів при застуді, а також має пряму противірусну дію. Для профілактики захворювань, грипу варто вживати 100-150 мг вітаміну С на добу.
Першими ознаками дефіциту вітаміну С в організмі є часті простудні захворювання, підвищена втомлюваність, погана концентрація, депресія, дратівливість, безсоння, випадання волосся, сухість шкіри, повільне загоєння ран, слабкість та біль у суглобах, погіршення зору, носові кровотечі тощо.
Багато вітаміну С міститься в овочах та фруктах: лимонах, апельсинах, ківі, яблуках, абрикосах, болгарському перці, квашеній капусті, а також звичайній, брюсельській, цвітній капусті, помідорах, шипшині, чорній смородині, суниці, горобині, петрушці, щавлі тощо.
Найбільша концентрація вітаміну С зосереджується у сушеній шипшині, чорній смородині, болгарському перці, ківі, цитрусах, журавлині, редисі та щавлі.
Зникає вітамін С з людського організму через стреси, нервозність, паління, використання деяких медикаментів тощо.
Продукти у яких концентрується найбільше вітаміну С
Соломія Кручова
Залишити відповідь