Файне місто

Мешканець Тернопільщини розповів, що потрібно для отримання британської візи

Для відкриття туристичної візи до Великобританії треба навести достатньо аргументів, що ти там не залишишся. Що в Україні є робота, сім’я, кошти на рахунку. Має бути сторона, яка запрошує. Чіткий план подорожі та квитки в обидві сторони.

Про це в інтерв’ю gazeta.ua розповів Антон Угляр із Тернопільщини. Він учиться і живе у британському Лондоні. Займається фінансовим консалтингом.

“Для навчання теж потрібна віза. Документи подають в електронному вигляді. Коледж чи університет розглядає їх і приймає рішення про зарахування або відмову.

Наступний крок – оплата за перший рік. Як тільки заклад отримує гроші, видає запрошення. Це підтвердження, що ви стали студентом. Тоді з цим підтвердженням, паспортом і допоміжними документами – випискою з банківського рахунку, копіями дипломів чи атестатів слід звернутися по студентську візу. Її відкривають на термін усього навчання, може бути і на кілька років”, – каже Угляр.

Антон Угляр: "Для навчання теж потрібна віза. Документи подають в електронному вигляді. Коледж чи університет розглядає їх і приймає рішення про зарахування або відмову"
Антон Угляр: “Для навчання теж потрібна віза. Документи подають в електронному вигляді. Коледж чи університет розглядає їх і приймає рішення про зарахування або відмову”

За словами українця, робочу візу в Англії отримати дуже складно.

“Міграційна політика зводиться до того, що кандидат має бути унікальним, здібним. Такий дозвіл може отримати хірург, скажімо, якому надіслав запрошення королівський госпіталь. Чи фінансист, якого беруть на роботу в банк. Є категорія “виняткові таланти”. Ці люди теж мають високі шанси.

Міграційна служба поставила високу планку для таких дозволів. Зарплата не менше як 30 тисяч фунтів на рік. Це великі гроші. Крім того, не всі компанії можуть набирати іноземців. Я пробував подавати свої резюме. Не отримав жодної позитивної відповіді від фірм, які мають право надавати робочу візу”, – каже він.

Щоби мати можливість відкривати візу, Антон Угляр постійно подає документи на якісь курси.

“Стараюся бути закріпленим за якоюсь організацією: школою, університетом. 2016-го проходив місячний курс навчання у бізнес-школі Cass. Це частина Лондонського міського університету, входить у п’ятірку кращих бізнесових шкіл Європи. Мені відкрили візу на півроку. Тягну час, щоб отримати дозвіл на постійне місце проживання. Треба 10 років легально прожити в Англії. А потім через рік-два є шанс отримати британське громадянство”, – каже Антон Угляр.

За його спостереженнями, найкращий варіант отримати офіційний статус у Британії – одружитися із громадянами Європейського Союзу. Так людина отримує дозвіл на 5 років. Потім можливість продовжити ще на 5. А через 10 років – подати документи на постійне місце проживання.








Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Пошук

МИ У FACEBOOK